Dagelijks Woord

Meer over Kerkdiensten

Hulpmiddelen voor kinderen

Gebed voor de kerkdienst

Het is mooi om met het gezin de bedezang voor de predikatie te zingen voordat de dienst begint. Hieronder is een bestand waarin de bedezang staat met uitleg.

Bedezang voor de predikatie

Stilgebed voor de kerkdienst

Je kan leren om een stil gebed te bidden voordat de dienst begint. Dat doet de dominee ook als hij onderaan de preekstoel staat. De mensen in de kerk bidden dan mee in hun hart. In dit bestand hieronder staat een voorbeeld.

Stilgebed voor de kerkdienst

Pictogrammen volgorde dienst

Soms is het lastig om te weten wat er in een kerkdienst allemaal gebeurt. Om de volgorde van de kerkdienst te snappen kan je dit onderstaande bestand uitprinten. Knip de kaartjes uit en leg ze op de volgorde voor de dienst begint. Elke keer als er 1 onderdeel geweest is haal je dat kaartje weg en zo blijven er steeds minder kaartjes over, net zolang tot de kerkdienst voorbij is.

Pictogrammen voor de kerkdienst & Pictogrammen om de kerkdienst te volgen

De tien geboden

Elke morgen leest de dominee de 10 geboden voor. Dit zijn leefregels die God aan ons geeft. Ze wijzen ons weg die we moeten gaan. Als we die geboden van God volgen dan wandelen we op de goede [=Bijbelse] weg. Hieronder staan een aantal opdrachten die kan doen die over de 10 geboden gaan.

Juiste volgorde, verbind de nummers, kwartet  & kleurplaat

De twaalf artikelen van het geloof

De 12 Artikelen kun je vergelijken met 12 paaltjes langs een wandelroute. Wie bij het wandelen deze paaltjes volgt, verdwaalt niet. Wie gelooft wat er in de 12 artikelen staat, loopt op de goede [=Bijbelse] weg. Hieronder vind je een poster waarop alle 12 artikelen staan, memory en een kleurplaat.

Postermemory deel 1 en deel 2 & kleurplaat

Zegenbede

Aan het einde van de dienst spreekt de dominee de zegen uit. Dit kan je vinden in het bijbelboek Numeri 6 vers 24-26. De dominee zegt namens God dat de Heere ons wil zegenen en beschermen voor al het gevaar en kwaad dat je tegen kan komen. De Heere kijkt naar je, waakt over je, Hij vergeeft je, omringt je met Zijn aanwezigheid en brengt je vrede. Of de dominee gebruikt de zegen uit 2 Korinthe 13 vers 13, waarin God ons genade, liefde en eenheid met de Heilige Geest belooft. Het kan ook zijn dat er een kandidaat voorgaat. De kandidaat geeft ons dan de zegenbede uit de avondzang mee.

Wat een prachtige boodschap om de nieuwe week mee in te gaan! Hieronder staan wat kleurplaten en opdrachten over deze zegen.

Numeri 6 vers 24, Numeri 6 vers 25, Nummeri 6 vers 262 Korinthe 13 vers 13 & Avondzang

Kerkboekje

Onderstaande boekjes kun je uitprinten en tijdens de dienst invullen

Kerkboekje 1,  kerkboekje 2 & kerkboekje 3

Live meekijken of terugkijken

YouTube

Live meeluisteren

Kerkdienstgemist.nl (@kdgm) | Twitter

Kerktijden.nl - Informatie over kerkdiensten, kerkelijke gemeenten en  voorgangers

  • © hersteld hervormde kerk 2024

Heeft u vragen over het geloof?

Open Sluit